Uusimmat blogikirjoitukset

Ystäviä haparoivasta ensikatseesta lähtien

pe 29. joulukuuta 2016 13.37.42

Joskus ystävä on nenän edessä, ennen kuin sitä itse edes pystyy ymmärtämään. Inka Kallén oli parin päivän ikäinen, kun hän ja Edith Holmström tapasivat. Kahden potkupukuisen nyytin haparoivasta ensikatseesta alkoi elämänmittainen ystävyys, Inkan ja Edithin yhteinen tarina.

Ystäviä haparoivasta ensikatseesta lähtien

Jatka lukemista


Itsestään selvää ystävyyttä

pe 15. heinäkuuta 2016 17.38.51

Meriveden tuoksuiset, lämpimästi räiskyvät aallot. Pysäyttävän kaunis auringonlasku kera kepeästi kuplivan kuohuviinin ja taivaallisen hyvän ruuan. Onnellinen ja rento olo ilman huolen häivää. Kerran vuodessa Anu kasaa onnistuneen ja hyväksi havaitun lomamenunsa juuri näistä aineksista. Mikään menu ei kuitenkaan onnistu ilman pääraaka-ainetta. Anun kokonaisuudessa se on luottoystävä Eeva.

Itsestään selvää ystävyyttä
Eeva (vas.) ja Anu vaalivat ystävyyttään yhteisillä lomamatkoillaan. Tämän kuvan on ottanut Eeva.

Jatka lukemista


Kaveria ei jätetä

to 31. maaliskuuta 2016 17.52.40

Laura Partanen muistaa hyvin ensimmäisen koulupäivänsä. Jännitti niin, että teki mieli vain tuijotella omia kengänkärkiään. Mutta eihän siitä mitään tullut, kun jostain ilmestyi tuo tyttö: vaalea lettipää, joka juoksenteli iloisesti pitkin koulun käytävää. Tytön koko olemus huokui ekaluokkalaisen riemua pitkään ja hartaasti odotetun koulutien alkamisesta. Ja niin vain kävi, että Laurankin ujostelu unohtui, kun oli ihan pakko ryhtyä seuraamaan tuota vallattoman vauhdikasta menijää.

Kaveria ei jätetä
Eevan (vas.) ja Lauran ystävyydessä on ollut monenlaisia vaiheita. Äitiyden kokemus on yhdistänyt naisia entisestään. Kuvassa Eevan sylissä Eemil ja Lauran sylissä Anni.

Jatka lukemista


Siskon silmät

ke 20. tammikuuta 2016 16.21.12

 Kun Helena oli päivää vaille 5-vuotias, hän sai unohtumattoman syntymäpäivälahjan. Kovaäänisesti rääkyvä paketti, joka pisti omat juhlapäivänviettosuunnitelmat tyystin uusiksi, oli Sirpa-sisko.
Lapsena Sirpassa ärsytti eniten se, että hän tunki seuraan, vaikka halusin olla omien kavereideni kanssa rauhassa. Silloin sitä ei vielä ymmärtänyt, millainen aarre pikkusisko on. Nyt ymmärrän; olen kiitollinen tästä lahjasta, ihan joka päivä, Helena Wallenius kertoo.

kuva
Helenaa (vas.) ja Sirpaa kutsutaan suvun kesken tehokaksikoksi. Asioihin on helppo tarttua, kun tietää, että sisko on aina innolla matkassa.

Jatka lukemista


Toistensa terapeutit

ma 7. joulukuuta 2015 22.48.41

Sari hurmaantui vuosia sitten Pauliinan energiaan ja valovoimaisuuteen; siihen, miten Pauliina levitti hyvää mieltä ympärilleen. Pauliinalle taas Sarin kotisohva on ystävyyden alusta saakka ollut turvapesä, jolle saa istahtaa juuri sellaisena kuin on, mitään salailematta. – Me olemme kasvaneet yhteen, melkein kuin vanha aviopari, nauravat sydänystävät Sari Havas ja Pauliina Hukkanen.

Sari Havas ja Pauliina Hukkanen
Näyttelijäkollegat Pauliina Hukkanen ja Sari Havas ovat olleet sydänystäviä jo kymmenen vuoden ajan.

Jatka lukemista


Kuka on sinun elämäsi nainen?

ma 9. marraskuuta 2015 11.12.38

Usein kuulee sanottavan, että nainen on naiselle susi. Onko se totta? Olemmeko me naiset mustasukkaisia kanssasisartemme onnistumisista ja saavutammeko täyden onnen elämässämme vasta, kun saamme puhua toisista pahaa? Vai voisiko sittenkin olla niin, että osaamme rohkaista vieruskaveria pelkäämättä, että se olisi meiltä pois? Ojentaisimmeko oman kätemme, kun nainen siinä vieressä, tuntematonkin, on uppoamassa?

Jatka lukemista


tarina,valokuvaus,reportaasi,ilmiöt,kolumni,selkosuomi,sisustus,kasvatus,koti,hyvinvointi,henkilöjuttu,luomu,editointi,perhe,ekologisuus,terveys